طراحي و تدوين شاخص هاي ارزيابي عملکرد نظام پژوهش در آموزش و پرورش با رويکردي کيفي (مورد مطالعه: پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش)

طراحي و تدوين شاخص هاي ارزيابي عملکرد نظام پژوهش در آموزش و پرورش با رويکردي کيفي (مورد مطالعه: پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش)

 

 

نویسندگان: يوسلياني غلامعلي | آراسته حميدرضا | عبدالهي بيژن | بهرنگي محمدرضا
کلیدواژه ها: ارزيابي عملکرد | شاخص هاي ارزيابي عملکرد | نظام پژوهش در آموزش و پرورش | پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش

چکیده:

هدف اصلي مطالعه حاضر, طراحي و تدوين شاخص هاي ارزيابي عملکرد پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش است. اين پژوهش با رويکرد کيفي و با استفاده از روش تحليل محتوا انجام گرفته است. جامعه آماري پژوهش شامل همه اعضاي هيات علمي و کارشناسان پژوهشگاه و نيز همه اسناد منتشر شده در حوزه پژوهش در آموزش و پرورش بودند. هشت نفر از افراد با روش نمونه گيري هدفمند تا رسيدن به اشباع نظري انتخاب شدند. همچنين همه اسناد مرتبط شناسايي شده (40 سند) نيز, به عنوان نمونه پژوهش, مطالعه و بررسي شدند. داده هاي پژوهش با استفاده از مصاحبه نيمه ساختاريافته و فرم تحليل محتواي اسناد و مصاحبه ها جمع آوري شدند. با توجه به کدهاي استخراج شده از تحليل محتواي مصاحبه ها و اسناد, تعداد 111 شاخص تدوين شد. اين شاخص ها در جلسه اي با حضور پنج نفر از مصاحبه شوندگان, بررسي و تعداد 32 شاخص حذف شد. شاخص هاي تدوين شده در مقوله هاي مختلفي دسته بندي شدند. برون دادها و دستاوردها با 19 شاخص, پيامدها با 10 شاخص, منابع و تسهيلات با شش شاخص و آموزش و توانمندسازي نيز با پنج شاخص, ازجمله مقوله هاي ارزيابي عملکرد پژوهشگاه است.

 

دانلود متن کامل

نوشته های اخیر

دسته بندی ها